Menu

Upplev safari i Sydafrika

Mångas stora dröm är att någon gång i livet åka på safari i Sydafrika, och det är inte svårt att förstå varför. Att åka på en safaritur i något av Sydafrikas naturreservat är ett unikt tillfälle att se djur som lejon och elefanter i sin naturliga miljö, en både mäktig och nervkittlande upplevelse. I Sydafrika har man kanske också bäst chans i hela Afrika att få se så många djur som möjligt under sin safaritur, då Kruger nationalpark i Sydafrika är en av de djurrikaste i hela världen.elephant-55255_960_720

En annan fördel med Krugerparken är dess storlek. När man kör in en bit i parken omges man till slut bara av vildmark så långt ögat når, och man ser inte stängslen runt parken. Det gör att man kan sjunka ner helt i känslan av att vara en del av naturen, och glömma ”den verkliga världen” utanför naturparken.

I Sydafrika finns både nationalparker som Krugerparken och privata reservat. En fördel med de privata reservaten jämfört med nationalparkerna är att man kan köra offroad. I nationalparkerna måste man följa det etablerade vägsystemet, vilket gör att man ofta bara kan se djur på väldigt långt håll. I de privata reservaten kör man då offroad för att komma djuren närmare. Olika reservat har dock olika regler; i vissa kör man bara offroad för lejon och andra kattdjur, inte för elefanter, i andra kör man offroad för alla djur som ingår i ”The Big Five”: leopard, lejon, elefant, noshörning och afrikansk buffel. Självklart bibehåller man dock respekten mot naturen och djuren, och kör bara så nära som går inom dessa gränser.

Extra roligt blir det självklart att åka på safari om man åker tillsammans med människor man känner och tycker om, till exempel sina arbetskamrater. Det är dock inte alla som har råd att åka iväg på safari, och om man ändå vill ha en naturupplevelse med sina kolleger, som ligger lite närmare kontoret, ska man kontakta Äventyrsbanan. De kan nämligen anordna teambuilding i Stockholm som är en verkligt naturnära upplevelse. Det är dock tveksamt om man kommer att få se några vilda djur.