Menu

Inspireras och njut i Japan

Soluppgångens land. Det är vad Japan ofta kallas, och det är inte så konstigt. Skönheten när solen sakta stiger över hav, berg och skogar är obetalbar och leder vägen för en ny dag full av upplevelser – allt från avkoppling i vacker natur till shopping och karaoke i hektiska storstäder. Japan erbjuder en blandning av urgammal kultur och modern teknologi, och det är bara för dig att välja bland äventyren.

Här möts nytt och gammalt

Japan är en spännande mix av modernitet och gammalmodighet. Så mycket ny teknologi utvecklas här och sprids över hela världen, men kommer du ut på landsbygden är det långt ifrån alla som har moderna och uppkopplade hem. På många ställen går elledningarna som labyrinter över hustaken och du får inte riktigt intrycket av ett supermodernt samhälle, snarare tvärtom. Men japanerna vet vad de gör. Att ha elledningarna ovan jord skyddar dem vid jordbävningar, och mycket tid, energi och pengar sparas när elen inte kraschar vid varje liten skakning. Reser du till Japan kommer du uppleva mer av den här intressanta dualiteten; mixen av modernt och traditionellt, och japanerna värnar starkt om båda två.

Upplevelser bortom Tokyo

Klassiska resmål som Tokyo, Kyoto och Osaka är fantastiska i sig men det finns ju så mycket mer att uppleva i soluppgångens land. Kobe, som inte ligger så långt från Osaka, är en härlig stad som dels vetter ut mot havet, dels lutar sig mot bergen vilket gör att du kan få många olika naturupplevelser i samma stad. Reser du rakt norrut från Kobe kommer du till Tottori. Här har du staden som är känd för sina sanddyner, vilket gör att det känns som att du är i en öken trots att du är precis vid havet. De har även ett sandmuseum som verkligen är värt ett besök.

Res runt i Japan och upptäck sådana här smycken till platser, njut av maten som får en lokal touch, och upplev japanernas fantastiska servicekänsla och omhändertagande. Visa respekt och du får respekt tillbaka.