Menu

Res på en långresa till Brasilien

Funderar du på nästa resmål? Söker du något lite utöver det vanliga? Då kan en resa till Brasilien vara helt rätt för dig! Brasilien bjuder nämligen på mer än bara sol och bad, så det är en fantastisk plats för nästan vem som helst.

Viktiga papper

När du reser till Brasilien kan du stanna som mest tre månader. Om du vill vara kvar längre och exempelvis studera, volontärarbeta eller starta företag behöver du visum. Du kan även behöva andra handlingar beroende på vilket syfte du har med resan. Många dokument behöver ha apostille stämpel, vilket du kan få när du besöker en notarius publicus i Sverige. Stämpeln intygar att dokumentet är äkta. Det kan alltså behövas i många sammanhang.

Vad kan man göra i Brasilien?

I Brasilien kan du exempelvis gå på en spännande språkkurs och lära dig portugisiska. Du kan även volontärarbeta i någon av de många slumområdena eller söka ett vanligt jobb i soliga Sao Paolo eller Rio de Janeiro. Många väljer även att resa runt i landet och uppleva den tropiska naturen. Om du planerar att stanna lite längre kan du även öppna ett företag eller varför inte undervisa i svenska? Möjligheterna är många!