Menu

Norrland

Svenskarna är ett folk som älskar att resa. Då vi kommer från ett kallt och snöigt land är det förståeligt att många av oss drömmer om att semestra på tropiska öar i klarblått vatten. Men man får inte glömma att Sverige är ett land med en oerhört vacker natur, en natur som lockar turister från hela världen. Att semestra i det kalla Norrland är kanske inte det första många tänker på; man vill ju inte åka till kallare och snöigare platser på sin semester. Men fler och fler inser att det i vårt vackra Norrland finns väldigt mycket att se och uppleva. Mer och mer börjar vi uppskatta den oerhörda natur och kultur som finns i det kalla Norrland. Här kan man uppleva samisk kultur, man kan klättra på Kebnekaise, fjällvandra eller besöka det världskända ishotellet. Ja svenskarna är mer och mer intresserade av att utforska och upptäcka det vackra Norrland.

Lägg till Norrland på din att-göra lista!

En undersökning om de saker Svenskar vill göra innan de dör visar på detta faktum. Vi ser på svenskarnas ‘bucketlist’ att många svenskar vill resa, och att en tredjedel vill resa specifikt till Norrland. Kanske beror detta på att vi börjar inse att det i Norrland finns en semester för alla. Ifall du vill älskar natur behöver jag knappast berätta för dig varför du ska åka till Norrland. Naturen bjuder inte bara på vackra berg och vidsträckta fjällmarker, utan med lite planering och tur kan du få se norrskenet lysa upp de vackra landskapen. I Norrland kan du även insupa lite ursprungsnordisk kultur. Samiska församlingar lever över stora delar av Norrland där de livnär sig på traditionell renskötsel bland annat. Att få lite insikt i samernas seder och traditioner är ett inslag i semester som många skulle uppskatta. Fler och fler börjar även inse att Norrland kan vara en plats för avslappning. Du behöver inte bestiga berg eller gå på uttröttande fjällvandringar. Du kanske istället vill ta in på ishotellet och njuta av lite champagne i en bubbelpool?

Skaffa stuga i Norrland?

För den som vill komma tillbaka till Norrland och ha en egen liten plats i kylan finns alternativet att skaffa sig en stuga. På så vis kan du maximera det Norrland har att bjuda på, och skaffa dig ett mysigt krypin för dig själv eller hela familjen. Långt från de högljudda städernas smutsiga trafik och ljusförorening kan du i en badtunna från Sverigetunnan.se njuta av en stjärnklar himmel eller ett fascinerande norrsken. Sammanfattningsvis finns det i Norrland något för de flesta. Här kan du njuta av en sportig och aktiv semester där du bestiger Kebnekaise eller fjällvandrar. Eller så kan du ha en avslappnad semester där du med en drink i handen kan förundras över norrskenet. Glöm inte att ta dig lite tid att lära dig om samernas rika kultur. Färggranna mönster och intressanta maträtter kommer att förgylla din semester och få dig att undra hur du fortfarande kan vara i samma land.