Menu

Nya Zeeland

Sedan filmatiseringen av J.R Tolkiens “Sagan om Ringen” har Nya Zeeland blivit ett drömresmål för miljontals människor. Den dramatiska naturen bjuder på allt från kritvita paradisstränder, vidsträckta stäpper till höga berg och djupa fjordar. Landet må ligga nästan vid världens ände men det är inte så krångligt att resa hit som man kan tro. Många passar på att besöka landet när de reser till närliggande Australien och flygtrafiken mellan länderna är mycket frekvent. Nya Zeeland kan med sin otroligt varierade natur och blandning av små och stora städer erbjuda något för alla.

Ett land som lockar de rika

I många år har önationen varit ett populärt resmål för backpackers och äventyrare. Naturen är på många platser orörd och landet har en relativt låg befolkningsmängd. Landet består av två huvudöar, Sydön och Nordön. Det är lätt att resa mellan öarna och många hyr husbil för att ta sig omkring. Med sitt avskilda läge och gynnsamma klimat är Nya Zeeland ett av världens säkraste länder. Detta har lett till att även mångmiljonärer lockas av Nya Zeeland. Under åren har inflyttning av främst rika amerikaner och britter lett till att huspriserna stigit markant. Många kändisar har även valt att köpa bostäder här. Ett exempel är regissören James Cameron.

Ett bra land att arbeta och resa i

Att resa i Nya Zeeland är relativt dyrt. Därför är det väldigt populärt för resenärer att arbeta här under resans gång. Vanliga arbeten för resenärer kan innebära allt från att arbeta inom turism eller på fårfarmar och fruktodlingar. Är man sugen på att arbeta under kortare perioder är ett så kallat “Working Holiday Visa” att rekommendera. Med ett sådan visum får man vistas och arbeta i landet under ett års tid, men är tvungen att byta arbetsgivare efter ett halvår. Tanken med att arbeta på ett sådant visum är man inte ska störa den inhemska arbetsmarknaden. Är man ute efter att mer permanent arbeta och bo i Nya Zeeland bör man göra grundlig research och söka jobb innan man åker.