Menu

Inspirerande resor

Inspireras du av härliga resor? Du är inte ensam; många är de som får ny energi när de varit iväg på en givande resa – något som förstås ger mersmak men också många nya idéer. En resa är för många samtidigt en själslig belöning. Efter en tids hårt arbetande är det skönt att packa väskan och byta miljö – om än så bara för några dagar. Kanske har man sparat ihop till sin resa en tid och med rätt form av sparande har man möjlighet att få ihop en betydande summa pengar att använda för detta ändamål. Det går dessutom att hitta resor till mycket bra priser med lite letande. Vad är då en inspirerande resa? Detta ska vi reda ut här nedan.

Allt efter intresse

Den inspirerande resan börjar förstås hos varje enskild person. De flesta reseintresserade har förstås sin bild av vad som är den perfekta resan; något som kan variera allt ifrån sol och bad till kulturella evenemang och fantastiska restaurangbesök – eller kanske en kombination av allt detta. Här finns inga rätt eller fel, eftersom vi människor trots allt är olika. Det finns dock resmål som på ett mycket bra sätt lyckas kombinera flera inriktningar och intressen – och dessa ligger bekvämt nog i Europa.

Gardasjön, Italien

Det är faktiskt få platser som är så vackra som just Gardasjön, belägen i norra delen av Italien. Här finns det något för alla: sol och bad, enastående mat (det är ju Italien, trots allt!), kulturella

evenemang (närhet till den historiska staden Verona, mm) samt möjlighet att sporta genom bergspromenader, skidåkning och liknande beroende på säsong. Härifrån har man också möjlighet att göra dagsturer till Venedig och Milano. Det man inte ska missa är att ta en båttur på sjön, med någon av de “busslinjer” som finns – på så sätt får man ta del av fantastiska vyer mot de höga bergen och samtidigt koppla av med en kopp kaffe. Boende finns i alla former; från lyxhotell till vandrarhem och campingplatser där det går att hyra en stuga. Genom sparande hos kan man snart komma upp i en angenäm summa som gör att man kan unna sig något lite extra!

Lissabon, Portugal

Är man ute efter att bo i en lite större stad redan från början, men är ute efter den där avslappnade semesterkänslan, kan Portugals huvudstad Lissabon verkligen rekommenderas. Den här staden

är relativt stressfri; det springs inte i tunnelbanan och det blir sällan någon jobbig trängsel ute på gatorna (med få undantag). Här kan man verkligen njuta av livet genom att slå sig ned på en uteservering och bara vara. I Lissabon finns prisvärd shopping, utmärkta restauranger, intressanta sevärdheter – och nära till vatten. Det är enkelt att ta sig ut till fina badstränder; dessa finns endast en kortare tågresa bort längs med kusten (en härlig resa i sig). Smidigast är nog att bo mitt inne i stan, men om man så önskar går det också att hitta bra hotell längs med Lissabonkusten i orter som Cascais och Estoril.