Menu

Resor utöver det vanliga

Har du tröttnat på att åka på vanliga charterresor? Känns Spanien, Grekland och Turkiet som platser som blivit beslagtagna av turism snarare än platser fyllda med kultur, traditioner och inspiration? Då kan det vara hög tid att titta sig om och se vilka andra länder som världen har att erbjuda. Många vill att deras resor ska vara så mycket mer än bara sol och bad. Visst är det också otroligt mysigt att ligga på en sandstrand och få allt serverat, men kanske inte varje dag under hela perioden som man är borta. Här nedan kommer du att få läsa om ett flertal sätt för att få en mer inspirerande resa!

Välj en plats du inte har besökt förut – Det absolut enklaste sättet att upptäcka nya saker och få en mer inspirerande resa är att besöka ett land du inte varit i tidigare. Titta på världskartan och se vad det finns för länder som lämpar sig för ditt ändamål. I oroliga tider är det naturligtvis bra att du säkerställer att landet du åker till är tryggt innan du beger dig av.

 

Platser dit turismen inte når – Ibland kan det vara svårt (eller helt enkelt för dyrt) att åka till länder som är unika och lite annorlunda, men det finns sätt som du kan lyckas med för en inspirerande resa ändå. Det kan t.ex. vara så att du väljer ett område där det inte är fullproppat med turister ännu. Spanien har t.ex. mängder med härliga platser där fötter från turister ännu inte promenerat.

Skippa bekvämligheter – Det här kan också vara ett sätt för dig att få en mer inspirerande resa, men det beror naturligtvis på vilken typ av inspiration som du är ute efter. Genom att skippa bekvämligheter som taxi och andra färdmedel kommer du att upptäcka otroligt mycket till fots. Kom ihåg att packa ner bra och lämpliga friluftskläder om du ska hika, promenera långt eller kanske till och med vara på resande fot dagligen.

Res ensam – Är du modig kan du testa på att resa helt ensam. Reser man tillsammans med en vän eller i grupp är det lätt att man ständigt måste anpassa sig efter alla de aktiviteter och saker som andra vill göra. Är du däremot själv kommer du att kunna uppleva precis alla de små inspirerande ting som du var på jakt efter.

Förbered dig innan avresa – Om du inte har en tydlig plan och mål med din resa är det lätt att dagarna bara glider förbi. Du blir fast på hotellet och innan du vet ordet av är det dags att åka hem till Sverige igen. Det finns många guider på nätet som du kan använda dig av för att hitta platser och inspiration till dina äventyr.