Menu

Inspirerande resor

Ibland kan vardagen kännas tråkig och grå – och vad är då bättre än en inspirerande resa? Här kommer massa tips på den här typen av resor – såväl i Sverige som på andra sidan jorden!

Vad som är en inspirerande resa är såklart olika beroende på personlighet och intresse. För vissa innebär det att flyga mellan Stockholm Sundsvall och åka skidor i svenska fällen, för andra en resa ut till närmaste skog för en svamppromenad och för andra en yogaresa till Bali.

Just nu är det absolut skidsäsong i Sverige och en sådan resa sitter inte helt fel. Det finns flera ställen som kan nås från just Sundsvall. Till exempel ligger Hassela bara en timme bort, och Vemdalen drygt två timmar bort.

För den som lockas av att åka längre bort för att hitta inspiration har yogaresor blivit ett mycket populärt alternativ. En härlig destination för detta är bland annat ön Bali i Indonesien. Här kan du som yogi kombinera din personliga utveckling i yoga med surf, bad och sol, samt fantastisk mat. Det finns flera orter som har blivit riktigt populära för entusiaster inom yoga. Den mest kända är Ubud, som ligger bland bergen. Här är den balinesiska centret för yoga och aktiviteter kopplade till detta! För den som vill befinna sig närmare havet är Canggu ett mycket bra alternativ. Staden var tidigare liten och låg mellan de indonesiska risfälten, men i dag har staden växt i storlek och blivit ett populärt tillhåll för surfare, yogis och matälskare!

När det kommer till surf så är detta också något som många tycker är inspirerande. Och surfa kan man göra på många ställen – till och med i Sverige. Om du inte testa detta innan är det att rekommendera att testa i Europa. Då bör du åka till Portugal, Spanien eller Frankrike. I Portugal har staden Ericeira blivit populär för surf, i Spanien är St. Sebastian mycket välbesökt och i Frankrike är Biarritz under den europeiska sommaren mycket populär. Längs den europeiska kusten finns en lång surfkultur och massa olika skolor och ställen att hyra utrustning. Vill du lite längre bort kan du absolut ta dig ända ner till Marocko. Ett land där du får se Europa möta den arabiska kulturen. Här finns en växande yoga- och surfkultur.

För den som inte vill göra något så aktivt som skidor, surf eller yoga är inspirerande resor alltid kulturella upplevelser. Då kan det rekommenderas att åka till en av Europas huvudstäder, som Paris. I Parisfinns till exempel till välkända konstmuseum Louvren, men även många konserter och föreställning, samt restauranger och vin i överflöd. En mycket passande stad att åka till för den konst- och kulturintresserade som vill besöka en europeisk storstad för en inspirerande resa.