Menu

Fem säkra weekendresor


Två veckor i Thailand kan vara fantastiskt. Men ibland har man helt enkelt inte tid. Och med tanke på att det idag går att hitta billiga weekendresor kan ett par dagar vara allt man behöver

Budapest
Budapest ligger längs Donau och består av stadshalvorna Buda och Pest, som ligger på vardera sida floden. I bakgrunden hittar du de vackra Budakullara. Staden är tveklöst en av de vackraste städerna i Europa. Här kan du vandra längs pittoreska gator och ta in unik, hänförande arkitektur. Och när du är trött i benen kan du koppla av med ett spa-bad. Dessa finns att hitta runtom staden tack vare de naturliga varma källorna som finns under marken.

London
Blott ett par timmar från Arlanda hittar du Englands välkända huvudstad. Här hittar du det mesta — det här är staden för dig som gillar puls. Här finns mat-, dryck- och shoppingutbud i världsklass, tillsammans med ett stort utbud av nöjen och sevärdheter.

New York
Brooklyn Bridge at and the Lower Manhattan skyline under a purple sunsetHär finns allt. Med ett snudd på ändlöst utbud av restauranger, sevärdheter och nöjen är New York ett säkert kort. Flygtiden är mellan 8 och 9 timmar, vilket gör att det kan finnas vits att stanna några dagar längre. Men om du är ute efter en stad som aldrig blir tråkig, finns det nog inget bättre alternativ än “the Big Apple.”

 

Tallinn
Tallinn är Estlands huvudstad och utgör ett prisvärt alternativ för weekendresor. Staden har en lång historia och erbjuder en spännande blandning mellan gammalt och nytt. På senare år har Tallinns matutbud exploderat, och här hittar du nu väldigt bra matställen: Allt från prisvärt lokalkäk till gourmetmat i toppklass. Och liksom Budapest är Tallinn en spa-stad. Här finns flertal spa-anläggningar som mjukar upp även de tröttaste benen.

Prag
Åk till Prag för att uppleva en av de härligaste förvandlingarna i moderna Europa. För blott dryga 20 år sedan var Prag en blek kopia av vad du möts av idag. Här hittar du idag shopping i världsklass, fantastisk Barock arkitektur och, såklart, ett stort ölutbud. I Tjeckien har man nämligen tillverkat öl i mer än ett millennium.