Menu

Att resa på obestämd tid

Är du en av dem som alltid får ångest när resan närmar sig sitt slut? Känns det alltid som om tiden har varit för kort? I så fall kanske det är dags att göra en förändring vad gäller din nästa resa. Har du någonsin tänkt på att resa iväg på obestämd tid? För det är absolut ett äventyr. För att få ut så mycket som möjligt av resan du gör på obestämd tid så finns det några saker som kan rekommenderas.

Innan du åker

För det första bör du ha klart för dig hur du vill göra med ditt nuvarande boende för att slippa stressen när du väl åkt iväg. Det kan vara ett bra alternativ att hyra ut din lägenhet eller ditt hus. Men om du är av den sorten som vill göra dig av med ditt boende för att verkligen släppa det helt och hållet så är det självklart upp till dig. Det enda som är viktigt om du vill ha en bra resa är att du har klart med hur du gör med boendet.

Men oavsett om du hyr ut eller bestämmer dig för att göra dig av med boendet så finns det ytterligare saker att göra, såsom att städa och göra dig av med grejer. För att göra allt så smidigt som möjligt är flyttstädning ett bra alternativ och att låta din hyresgäst hyra din lägenhet färdigmöblerad.

Packning

Packar du också allt som oftast för mycket och kan därför inte skaffa några som helst nya saker? Det är lätt hänt. Men det är inte rekommenderat för att få en optimal resa på obestämd tid. Om du ska göra en långresa och kanske åka runt till flera olika länder och städer är det väldigt skönt att ha en smidig packning som du lätt kan ta med dig. Ett tips är att endast packa ner de mest nödvändiga sakerna och även tänka på att du packar på rätt sätt. Här är några korta packningstips:

– Planera packningen, alltså få en god överblick av vad som ska vara i väskan innan du börjar stoppa ner saker.

– Rulla plaggen.

– Packa de viktigaste sakerna och skärp i handbagaget.

-Ta ej med för många skor, och använd utrymmet i skor som plats för andra småsaker.

Få ut det bästa av resan

– Till att börja med, om du har tänkt dig att resa på obestämd tid så gör det resan mycket mer levande och spännande om du väljer att resa runt till flera olika städer och länder.

– Dra nytta av sevärdheter, såsom Eiffeltornet i Paris, pyramiderna i Egypten eller safari i Tanzania.

– Lär dig nya saker, som till exempel att dansa salsa i Brasilien, lära dig grunderna till kinesiska eller hur man lagar en utmärkt italiensk pasta.

– Lär känna andra resande människor och även lokalbefolkningen.

– Slutligen är det en väldigt stor fördel och kommer att göra din resa mer hållbar om du har koll på din ekonomi, så att du inte gör av med hela din budget på första tre veckorna. Så att det inte blir det som sätter stopp för din resa. Ha bara koll på din budget och se till att du har råd med att resa under lång tid så kommer din resa att bli fantastisk.